Wednesday, September 29, 2010

Doa Seorang Kekasih

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

*Special dedication untuk awak...semoga awak adalah yang terbaek untuk saya..Amin*

Thursday, September 23, 2010

Berkulat kulat...

Memandangkan sume orang d0k seb0k update bl0g..aku p0n nak r gak update..dah berkulat kulat da bl0g neyh aku rase..Walaup0n esok ade test, tp aku nak jugak update bl0g neyh..Nak update bl0g tp x taw la plak nak tulis ape..haiish..

Sebelum aku bercite panjang..marilah kita sama2 mengucapkan berbanyak2 tahniah kat NUR FARHANA BT ROSLEE atas kehadiran si dia pada hari ini..Da lama die tunggu..hari ni baru si dia dtg..ish3..degil btul si dia tuh kan nur...Tahniah2..Semoga berkekalan sampai tua..amin..hehe

Esok nak test tp x ready pape lagi..mareney2..pe nak jadi la ko ney..tapi tape la kot..org laen pon x stat lagi..haha..meh kawan2 kite stat same2..Malas nak stat awal2..Virus ape la yg aku dapat seminggu dua neyh..Malas tahap cipan...Nak wat esaimen malas,nak wat lab report malas,nak study t0k test malas..nak online malas(tenet UTP cam ng0kgek..ggrrrr)...tid0 x nak..aishhh..pe kena la ngn aku neyh..Rasanye ade bnyk sbb aku jadi camni...Berikut adalah sbb2 yg buleh dipertimbangkan :

1)Makan kueh raya + hidangan raya bnyk cngt sampai lemak berket0l2 kat bdn..sbb tu jadi malas..
2)Rase2 nyer aku dah sabar k0t nak p intern..sbb tu malas dah nak wat keje2 sekolah neyh..(ceh..cam bgus cngt jek da nak keje)
3)Aku tgk membe2 aku rilek jek..aku j0in da gr0up r..nmpk cam best jek..haha..(nak salahkan org pulak..ish)
4)Lecturer bg keje overdose..so aku x taw nak stat katne..jadi x payahla wat kan..t nak dekat2 kene hantar kite copy and paste r reramai..

Tu jela k0t sebab2 die..tp x taw r yg mane paling bet0l...rase cam sumer jek bt0l..Malam ney nak x nak, kene jugak bersetadi..aiyaaa..seb bek open b0ok..jadi baca ckit2 p0n jadi la k0t..k0t la...haha..

Setakat tu jela k0t nak update bl0g..kal0 stat bebel panjang2 kang susah nak benti...okeh..STOP dulu Mareney!!!! ^_^

There was an error in this gadget