Monday, February 15, 2010


:: SAYA RINDU DIE...::


Al kisahnya..
Satu malam..aku ngah wat biskut ngn ak
ak aku..
Tetiba...

"MIOWW..!!!MIOWW..!!!MIOWW!!!"
Eh..da bunyi anak kucin
g la..
Cam bunyi dari l0ngkang je
k..
Al0oloo..cian giler..
Kteorg jumpa anak kucing..!!!
Kecik cngt..mcm baru lahir..
Adik aku p0n amek la die dari l0
ngkang tuh..

Eeeeeee....k0t0r..!!
Basah kuyp die ney..da la air l0
ngkang...
Haa..pe lagi..mandi lagi la jawabnyer..
Tp mandy air paip la..
Cian die menggigil sej
uk..
Aku bungkus die ngn kaen..
Letak lam k0tak..
Aku bg makan..
Die tgk jer makanan tuh..
Cian..die x reti makan lagi..s0b3..
die kan baby kucing..nk susu mak
die la agknyer..
Aku biarkan die lam k0tak..
Die intai dari dlm k0tak..

Sedeyla kot cari mak die x jumpa..
Pastu..die p0n tertid0..

Pagi es0knyer..
Die bgn..aku bg makan lagi..
Die tgk jer..mmg die x reti makan l
agi laa...
Nak wat susu,.kat umah aku plak
x de susu..
Aishhh...

Last2..aku p0n..nganga kan mulut die..
Nah makan..!!
Susah payah die nk telan..
Cian gak aku tgk die..
Tp aku lagi cian tgk die x dpt mkn..
T die lapar..sape yg taw kan..

Dari sehari ke sehari..

Die mula pandai makan..bnyk plak tuh..aiyaa!!
Jalan plak tert0nggek t0nggek sebb
pew0t buncit..haha..
Berak p0n da pandai da..aisshh..tu yg x bpe
suke tuh..
Aku try p kat blakang umah..
Carik balik ibu die..Tp x de!!
Ciannye die..kecik2 da jadi yatim piatu..s0b3..
Stat ritu..aku p0n rase nk bela die..
Cian die x de mak..=(
kteorg bg name die CHIKUT..
Kadang2 panggil gak T0NGGEK..
sebab die jalan tet0nggek t0nggek..hihi..


:: ney die CHIKUT aka TONGGEK..hihi ::

Pagi2 aku bgn..Aku bg mkn..
Kal0 die berak..aku mandikan die..
Menggigil die tiap2 pagi
..
Aku terpaksa mandikan die..ka
l0 x, die busuk..
Lama2..die p0n reti da bersihkan diri sendiri..
Die da serik k0t aku mandikan tiap2 pagi..hihi..

Semakin lama..semakin sayang aku kat die..
Die da pandai l0mpat2..
Manje2 ngn org p0n die taw..

C0mey cngt!!
Tapi..b0nda aku cakap..bile aku da nk balik UTP..
Aku kene p buang die
..
Tak de org nk jaga kata b0nda..
Semua adek2 aku sk0lah..
Sedey jer waktu tu..
Tapi nk wat cne..terpaksa la..

Hari aku nk balik UTP da tiba..
Pagi tu sempatla aku
maen ngn die jap..
Yela..lepas ney x taw b0ley jumpa die lagi ke x..s0b3..
Tapi..pagi tu jugak...

Aku dengar adek2 aku d0k merengek2 kat b0nda aku
"Ma,jgnla buang die..Biar kteorg jaga.."kate nyer adek2 aku..
Sedap ati aku dengar..hihi..

Bile aku dah sampai UTP 2 3 hari..
Aku dapat taw die masih ade kat umah..
Yeay!!Die x kene buang..^_^
Panjang umur die...wee~

Hari ney..aku tnye kabar die kat akak aku..
"T0nggek pe cite??"ku tnye akak aku ek0t faceb0ok jek..hihi
0o0oo..t0nggek da jadi anak dara d
ah..haha
Skang da pandai wat tu wat ney..
Pandai tid0 lam umah da..
Pandai berak gak lam umah..
Tapi cepat2 la adek aku p basuh.
.
kang kene marah ngn b0nda plak..hihi
Nak tid0 plak..pandai ca
ri p0rt best2..
Tid0 atas s0fa..atas s0fa plak ade bntal..fuh!!
Majuk p0n da pndai da..
Asal majuk jer..p mas0k d0k celah2 tayar kete..
Nak bunuh diri hape..haha..
Memang c0mey perangai die..

Hari ney aku dpt taw
..
Adek2 aku x panggil die Chikut dah..
Ciap panggil ADEK lagi kat
die..
Amb0i..manje nmpk..haha..
Dah jadi cam family aku dah die.
.
Rindu cngt kat die...
Ntah die ingt x aku ney tu
an die..kui3..
Cepatla cuti sem..
Aku nk balik...
Nak jumpa b0nda tercayang..
Nak jumpa adek2 yg aku windu..
Nak jumpa ADEK yg tiruan ney jgak..wee!!!!!
^_^


::ngah landing2...::


::ngah tgk pe tu ADEK oi??? ::





Saturday, February 13, 2010

~UNTITLED~

Petang ney aku rasa sunyi sangat...
Mungkin x de org kat UTP menemaniku...
Kat bilik aku s0rang2 jek..
Tapi dalam rumah ade ramai org sebenarnyer...
Cuma bukan dak2 Malaysia la..

Petang ney tiba2 jer rasa sedey...
Teringatkan mama dan adik2 kat rumah...
Rindu da rasa nk jumpa dieorg..
Tapi..Apekan daya...
Duwet x cukup nak beli tiket balik rumah..
Semua duwet aku yang ada habis untuk lesen...
Lesen kete dan m0t0r..
Ingt nak bayar sl0w2..
Tapi rupa rupanyer..
Bayar mmg sl0w2..tp sekali bayar banyak2..

Petang ney jugak
Terasa beban amek lesen kete ngn m0t0r..
Tapi bile ku pikirkan..
Memang ia satu keperluan untuk masa depan..
Kal0 x amek sekarang..
Bile lagi nak amek..
Aku kuatkan semangat t0k amek lesen sem ney..
Wala0p0n dalam hati tuhan jela tahu tak0tnyer aku nk bawak kete..

Sepanjang aku hidup di UTP...
Tak penah aku rasa susah sebegini..
Kesusahan yang dialami biarlah aku sendiri yang tahu..
Mungkin tuhan nak menguji aku..
Terasa semakin hari semakin rumit untukku..
Aku sedar sekarang aku makin jauh dari Nya..
Mungkin aku alpa dan lalai mengingati Nya..
Kuatkan aku Ya Allah..
Berikan aku petunjuk ke jalanMu..
Hanya Engkau tempatku mem0h0n pert0l0ngan..
Aminn..

Aku selalu dengar ayat ney dulu dari kawan aku..
"setiap kesedihan tu..pasti akan ada kegembiraan di kemudian hari.."
"Dan setiap kegembiraan tu, pasti akan ada kesedihan di kemudian hari.."
Aku pegang kata2 kawanku sampai sekarang..
Bila aku sedey..aku yakin pasti kegembiraan akan muncul x lama lagi..
Bila aku rase gembira sngt..aku akan cuba kawal..
Hidup ini x selalunya manis..dan x selalunya pahit..
Aku yakin kite perlu melalui nya untuk mendapatkan yang terbaek..

Rasa lega bila dapat tulis bl0g ney..
Mungkin dah terluah apa yang ada di fikiranku..
Sem0ga aku kuat menghadapi hari mendatang..
Ku p0h0n dipermudahkan setiap pekerjaanku Ya Allah..
Aminn..


There was an error in this gadget