Sunday, February 20, 2011

I think i'm PREGNANT!!

"I think I'm pregnant,                                   
I think I'm pregnant
I feel fat and heavy,
and i hate my body"   



"I think I'm pregnant
I think I'm pregnant
But today I discovered that its not a baby, 
that I am expecting
Its just a big fart, stuck in my belly"



"How can I abort, all my fat fat belly
Tell me how can I abort,
all my faaaat, faat belly"



By SOKO..


See the lyrics above!That's happened to me and sesekai ngn yeyani..oppss!!terbubuh nama korank..maap2.. lately..urrgghh..=( 


Any solution??See this..
1) Sesekai,yeyani and aku p survey GYM..habeh semua jenis GYM kiteorg masok termas0kla MUSCULAR GYM..erk?apekah.."nak bina badan ke kak??" "eh tak2..mau buang lemak ja..aka kempiskan perut..hik3" Unfortunately!ramai laki je pegi GYM..gurls yang pegi just temankan boiprend ja..x elok la plak kiteorg nak p menyibuk kat citu..+ segan x de gurls sngt..~
MISSION : FAIL!!
2) Yeyani ngn aku sekali lagi cuba SOLUTION laen..terpampam kat kawasan opis kiteorg..AEROBIK for LADIES only!!yeay2!!AEROBIK??macam best..hik3..tp reti ke?bantai jela..jnji boleh buang lemak..haha..But!apehal la yuran mahal bobonar..ingt kiteorg anak toke mas ka?aduii..registration fee : RM100 seta0n + yuran bulanan..RM65 = 4 kali berjoget..(4 kali ja ka??mana sempat nak kempis perutnya)..kalo nak bnyk kali lagi joget,RM100 = 8 kali berjoget..haa dan seterusnya lah..nak joget bnyk,bykla nombor2 tuh..mane nak korek duwet nyer??
MISSION : FAIL LAGI!!
3) "Kite p jogging jela..kat tasek depan umah..dekat + x payah bayaran.." konon2 la nak jogging..tp sampai skang x jogging2..balik keje trus balik umah..tp kalo dah sampai umah tuh,da nampak katil.."selamatlah semua.." jogging ntah kemana, kiteorg ntah  kemana..haha! hari minggu??haa..itu lagi la..x boleh2..nak tido pagi puas2..opps!!
MISSION : X FAIL LAGI LAA..T FREE2 KANG KITEORG P LA JOG TUH..=p
4)LAST SOLUTION rasanye la..we need DANCE PAD!!..senang dan seronok..x payah bayar..x payah turun p tasik..duk lam rumah pon buleh exercise taw!hik3..


     
                                         INI YANG KAMI MAUUU!!!


Process mengorder DANCE PAD in progress..yeehaa!x sabar nak main DANCE PAD..Kat utp dulu pon penah main tapi terhegeh2..terlompat2 cam hape ntah..orang suh pijak lain,aku pijak benda lain..haha..Tp xpela..janji x dela kiteorg duk kumpul "anak2" tok jadi "spare tyre" t..ahaks!


MISSION : ?????kita TUNGGU dan LIHAT pe jadi..peace..!!

Sunday, February 13, 2011

Bila bercerita pasal T.I.D.U.R


OMG..datang keje hari ni terasa ngantuk tahap gaban..Semalam aku tidur pukul 12 tgh malam..and wake up this morning at 5.40am..(terpaksa bgn awal sbb umah mak cik jauh ngn tmpat keje..~,~).. Dalam kete sempat la aku tidur dalam 20-30 minit..So,tambah tolak darab bahagi,lebih kurang 6 jam la kan aku tidur semalam..Tapi, nape aku still ngantuk???Tak cukup tidur ke aku??Tapi kalo tidur awal p0n and bgn lmbt,still ngantuk jugak..apekah..~,~..


Hari ni aku try la google pasal T.I.D.U.R ni..Aku rasa korank pon mesti ada masalah sama ngn aku ni..Tidur awal pon ngantuk..Tidur lambat pon ngantuk..Meh kita tgk nape agknya kita jadi camtu..

Kalo ekotkan ape yg aku baca kat tenet la kan..Definisi tidur yang cukup aka tidur sehat ialah tidur dengan jam waktunya tidak terlebih atau terkurang..Sila lihat kat bawah untuk purata tidur yang cukup untuk setiap peringkat umur:

Bayi  = 14-18 jam
Kanak2 1-3 tahun = 12-15 jam 
Kanak2 3-5 tahun = 11-13 jam
Kanak2 5-12 tahun = 9-11 jam
Remaja = 9-10 jam
Dewasa = 6-8 jam

 Ce tgk korank tidur bape jam sehari..Kalo time cuti semester,aku rasa rmai diantara kita2 ni jadi budak berumur 5-12tahun kan..Maklumla, qada' tidur yang x cukup dulu2 time kene blaja kan..Okeh2,berbalik pada tidur yang cukup tadi,aku ni dah dikira dewasa la..(umur dah 22 tahun..0_o) Aku tidur hari ni lebih kurang 6 jam,maknanya dah cukup la kan..Pe kehalnya aku ngantuk lagi..??

Haa..ni jawapan dia kalo korank menghadapi masalah serupa ngan aku..

1.Actually, kalo ngantuk pagi2 buta bila datang opis tu kan, otak kita kekurangan oksigen..So,laen kali bila bgn tidur, sila sedut oksigen bnyk2..(maksud aku p hirup udara segar kat luar umah tuh)
2. Kita ngantuk sebab kita sebenarnya x dapat rehat secukupnya walaupun tidur dah lebih 6 jam sehari..ni maksudnya,keadaan kita tidur..Salah satunya tidur x tutup lampu malam2..tidur dengan posisi x betul..tidur dalam keadaan terlalu kenyang or lapar..haa..ni satu lagi..tidur tapi otak bergerak2 pikir benda2 luar..maknanya otak kita terlalu penat sampai terbawak2 dalam tidur..
3.Erm..ni la jawapan paling femes aku rasa..kita ni salo sngt ngantuk sbbnya kita ni x EXERCISE!!Kalo nak bandingkan orang yang salo p jogging,maen bola, maen badminton..dierog tuh jauh lebih cergas dari orang2 yang kononnya tidur "cukup" aka tidur lebih 8 jam setiap hari..

Haa..tu la sikit sebanyak yang aku buleh kongsi ngn korank pasal T.I.D.U.R ni..Lepas ni,x yah la duk layan sngt ngantuk and rasa nak tidur pagi2 tuh..Wake up!!wake up!!Erm..kalo dah sampai opis p0n, mata layu kuyu cam mata penyu gak lagi,amek satu baldi air,letak kat tepi kerusi korank..Kot2 korank tak tahan ngantuk cngt,SILA RENDAM MUKA KAMU DALAM BALDI tuh..Kalo ngantuk jugak,SILA BALIK UMAH..X YAH KEJE..senangkan..wee~

Tuesday, February 8, 2011

UTP vs DR NIK

Alang2 sv aku bercuti,aku p0n bercuti dari wat keje semalam dan hari ini..Wala0pun keje sudah siap dikirimkan t0k aku,aku nak melagha jugak..time2 camni jela buleh brmanja2 ngn fb,blog dan sebagainya..keje tuh t sv aku balik aku wat..hik3..~Memang x dpt dinafikan..betul kata senior2 sebelum ni..Kalo ada orang tnye,mane lagi best,intern ke blaja??Mostly,orang akan cakap blaja!!Hari ni,aku pon nak beri jawapan yang sama..huk3..i love study more than work..^_^


Kalo nak diikutkan,keje memang best..x yah baca buku, x yah exam, x yah g lecture dan seangkatan dengannya..Kalo keje,dapat duwet lebih and buleh shopping2..hik3..Tapi,aku lebih suka study rasanya walaupun waktu study kat utp kene baca buku,pegi exam,pegi lecture,kene wat esaimen..Rindunya tibe2 aku kat membe2 utp skang..Baru je nak masok 3 bulan tp rasa cam nak balik utp da..i miss utp oredy..~


Kalo study kat utp,walaupun kene wat esaimen tp buleh wat together2 aka copy mengopy..tp kalo keje,sekor2 jela..x da dah together2..kalo wat esaimen kat utp, stay up beramai2 tok copy mengopy..tp kalo keje,ko stay up la sorang2 ye..rindunya aku kat suasana together2 ngn membe2..Rindu nak blaja sama2 bila time exam,rindu nak g class lambat sama2..rindu semua2 la senang..~


Sejak aku start intern ni, I learned a lots since now..thanks to my sv..walaupun bru je beberapa bulan ak kat sini,tp aku rasa sangat2 terisi..sehinggakan nak bukak fb skali skala pon susah..aiyaa..I want to learn more and more..baru aku terasa tanggungjawab bila kita dah bekerja nanti..so,stat dari sekarang dah kene pandai sesuaikan diri..besok2 kene keje jgak kan..~ 


K la..nak p maen fb la plak..esok kite kembali bekerja dan tuntut ilmu ape yg patut dari sv ye..papai3..~







There was an error in this gadget