Friday, October 22, 2010

Air gedegang

Mesti korank familiar kan dengan mesin "air gedegang"...Asal usul nama air gedegang ney sebenarnya gini..bila kita masok je duit, pilih nak air ape..pastu.."gedegang"..bunyi air tin jatuh kat bawah..haaa..sebab tuh la kite panggil die "air gedegang"...Aku x taw la nape aku addicted cngt minum air gedegang seminggu dua ney..mungkin sebab x dop air kat bilik kot..jadi,aku g la turun beli air gedegang kat bawah blok..senang,mudah dan cepat..=p

Dulu aku x penah kesah pon kewujudan mesin air gedegang neyh..x penah terpikir pon nak beli air dari situ..tetiba ade la satu malam neyh..kawan aku nak beli air kat mesin tuh..die pon ajak la aku sebab dia x taw nak guna mesin air gedegang tuh..(noob giler budak tuh..haha..ops..maap..terkutuk plak)..Sejak hari tuh..aku p0n suka la turun beli air gedegang neyh..

Syiling yang aku kumpul dari zaman nenek moyang aku dulu dah abes aku guna t0k beli air gedegang neyh..hampeh tol..abes duit syiling aku...dalam minggu ney jek..tiap2 malam aku g turun beli air gedegang ney...addicted weyh..addicted!!
Tapi kan..ada satu benda aku suka pasal mesin gedegang ney..dia buleh wat magic..haha..dengan adanya mesin air gedegang neyh..aku x perlu bersusah payah g tukar duit 50sen jauh2..(x nak ajar..nanti ssh aku nak basuh baju..muahaha~)

2 3 malam lepas, tiap2 malam aku beli ice lemon tea..malam ney aku bantai air coke..tetiba jek terasa nak minum..malam esok agaknya mane aku nak korek duit nak beli air gedegang neyh??air ape ek aku nak beli??Tape2..esok kang aku pikir..aku nak tidor lu..ngant0k dah ni..nite semua..~

Sunday, October 17, 2010

kembali bersekolah...

Hurm..convo fair sudah abes..mereka2 yang berkenaan sudah pon berangkat pulang ke tempat berintern masing2..happy pon ada..sedih pon ada..happy sebab dpt gather ramai2 ngn korank..sedih sebab kejap jer dpt lepak2..huhu..tape2..laen kali dtg lagi yek..(bila agknye tuh..huk3)

Bila convo fair dah abes..maknanye dah abes da weekend paling free bg aku sem ni..WAAAA..kene kembali bersekolah..owh tidak!!!convo la lagi!convo la lagi!x nak kembali bersekolah..s0b3~

Esok sudah kene mula menyibukkan diri..3 minggu lagi sudah mau berfinal exam..tapi otak rasa mcm tak de pape..rasanye ade ETP ngn lab report wastewater jek kot..haha..tu pon ingt teknik2 copy paste jek..adoii..padan muka ko Mareney..(padan muka orang laen jugak..terutama papoki,yana,farhana and da geng..haha)

Owh2..perkara paling menarik aku rasa untuk convo fair kali ini..aku x kuarkan duwet satu sen pon untuk shopping baju,tudung mahup0n laen2 kecuali makan..tu pon ckit je tok makan sebab ramai org blnje..haha..maceh Yau..maceh Pai..maceh Aik..Lai!ko utang ngn aku lagi..t aku tuntut..=p Maceh to papoki jugak sebab dah jadi penasihat kewangan aku malam ni..haha~

Walaup0n hanya 3 hari..tapi weekend amat bermakna untuk budak2 civil 3rd year 1st sem seperti aku..satu2 nya weekend yang aku x ingt pape pasal sekolah..alhamdulillah..hik3~ rasa lega dapat lari dapat bersekolah kejap..lepas ni x de peluang da..mari kawan2 kita pulun untuk test 2..dan jugak final exam!!!sungguh takde perasaan aku ckp pasal final exam sem ni..tape2..lek2..haha~

k la..kene bla da ni..esok nak skolah..cikgu cakap kene tido awal..nite2~


Wednesday, October 13, 2010

Habis jua akhirnya..

Hari ni aku rasa lega yang teramat..ETP 'subject kesayangan' aku dah abes!hip2 h0orey..lepas ni x perlu lagi bersusah payah memikirkan hal2 berkaitan ETP..huh..lega den..hihi..Opss!tapi masih ada lagi satu..final report!!Tapi tapela..dalam final report bukan kene letak model projek p0n..mimpi ngeri dah berakhir..h0h0..Bukannya ape..perasaan tak0t membuak2 bila presentati0n ETP semakin hampir..Nak wat cane..Projek kiteorg suka wat hal last2 minute..aiyaa!!x nak dah wat benda2 berkaitan EE..asyik shock circuit jek..adoii..seb bek aku x amek course EE..kalo x,mau juling2 mata aku tgk bende kecik2 tuh..hehe..~

Malam ni terasa amatla free..jadi bulehla menulis di bl0g..makl0mla..da lama x merasa suasana free sebegini..huk3..x sabar nak tunggu hari jumaat..selamat datang ke UTP wahai membe2 ku yg ngah intern..harap2 la korank dtg ek..lama dah x jumpa korank..hehe..nak enjoy puas2 weekend ni..wee~

K la..mau p tgk cite best..hehe..ch0w dulu..~

Friday, October 8, 2010

Tak sabar dah ni...

X sabarnye la nak tunggu hari jumaat ney..ETP dah abes..tinggal nak wat final report jek..Hope our following week would not be nightmare anymore..X tahan da aku camni..hari2 weekend p0n ade class..ade briefing..ade test...apekah???Dah lunyai otak kiteorg ney..waaaa...blaja 7 hari seminggu..Really hate 3rd year 1sem s0 much..urrrghh..~

Hope next friday I can enjoy myself..no more pressure plis...Hari ney aku p present ETP kat SV..OMG..rejected..urrghh..~ You have to come again on Monday,8am..ETP oh ETP..napela ko jadi subject aku sem ney..Hope buleh present better this coming Monday..Walaup0n certain enj0y for their ETP..but not for me actually..sory to say..~

Aku tgk sem ney sumer member2 aku da x kesah pasal sume bende..same goes to me...anta esaimen lambat..anta lab report lambat..class sal0 p0nteng..p class x penah nak dengar lecture..test study very2 last minute..wut happens to us actually???kiteorg dah tepu ke ape ney??can somebody gives us da answer plis..ney la kehidupan 3rd year 1sem kami...very2 messy i think..no life at all...arrrgghh~

Agak2 nya la kan..kal0 dah p intern..r we g0nna mis all dis m0ment??aku p0n x leh nak jawab bende2 ney..only people wh0 oredy going for their internship g0t da answer..m0st of them will say YES!!!You g0nna mis da m0ment...same2 la kite tunggu dan lihat..

Pape p0n..everything dats going on today will be ur teacher t0m0rrow..just go on with it Mareney..~

GUD LUCK TO MARENEY DAN KAWAN - KAWANNYA UNTUK ETP NEXT WEEK..SEMOGA SEMUANYA BERJALAN LANCAR SEPERTI YANG DIRANCANG..~




Tuesday, October 5, 2010

PLIS la jangan demam..s0b3~

Aku x nak demam..Kal0 demam semua keje x jalan..
Aku x nak demam..Kal0 demam aku mesti nak balik umah(eee..manja t0l..)
Aku x nak demam..Kal0 demam sape nak ciapkan esaimen aku..
Aku x nak demam..Kal0 demam aku x leh nak jawab test ari khamis ney..(Dr. IK napela ko nak wat test..)
Aku x nak demam..Kal0 demam t cane nak present pr0t0type ETP..adooii..ney seketul lagi..
Aku x nak demam..Kal0 demam mesti aku tid0 jek memanjang..+ class sah2 la aku p0nteng..
Aku x nak demam..Kal0 demam mesti muntah2..penat wei camtuh..huh!
Aku x nak demam..Kal0 aku demam x de org nak jaga aku..(Ya Allah..besar da kot mareney oi..)

Kesimpulannya..AKU X NAK DEMAM..waaaa..kuat mareney kuat..!!!
Pegi klinik td dokt0r bg ubat..makan ubat trus aku demam balik..apekah???
There was an error in this gadget