Wednesday, July 20, 2011

Aku ingin mencintaiMU..


Tuhan betapa aku malu
Atas semua yang Kau beri

Padahal diriku terlalu sering membuatMU kecewa
Entah mungkin karna ku terlena

Sementara Engkau beri aku kesempatan berulang kali

Agar aku kembali
Dalam fitrahku sebagai manusia

Untuk menghambakanMU
Betapa tak ada apa-apanya aku dihadapanMU



Aku ingin mencintaiMU setulusnya,
Sebenar-benar aku cinta
Dalam doa

Dalam ucapan
Dalam setiap langkahku
Aku ingin mendekatiMU selamanya
Sehina apapun diriku
Kuberharap untuk bertemu denganMU ya Rabbi






Tuesday, July 12, 2011

Harga sebuah HARI LAHIR..=)

Entri ni aku buat khas untuk mengucapkan terima kasih kepada familyku tercinta dan juga kawan2ku tersayang sempena hari lahir aku 9 JULAI baru2 ni..Walaupun dah berhari2 aka dah berkulat da tarikh hari jadi aku,tp aku still nak post jugak entri ni..=)

Thanks to my beloved mama coz sudi nyanyikan lagu “Hepy Besday” and “Allah Selamatkan Kamu” through phone..Maklomla,anak ma kat perantauan…sob3..Thanks to my lovely sis, Kak Ena coz belanja makan my favourite food, MCD and Kak Ah aka Azmil Azizan sbb blanja kek secret recipe..hehe..Lain kali buleh la blanja lagi..And thanks to all my siblings for da wishes on my besday..Kalo duk kat umah, mesti dah dapat kek sebijik…kui3..I love you all forever and ever..muuuaaahhhh…hik3~

Thanks to Sakinah ,Iryani , Saadah, Cikin, Nasrul, Hafizi, Nu’man, Nik Fadhil, Hazlee, and Wan Shahril sebab sudi celebrate my besday kat HR STEAK HOUSE semalam..Mintak maap bebanyakla semua x dapat bg ucapan semalam ek..aku ni segan kalo bab2 nak bagi ucapan kat depan orang ramai ni..semua pandang terus kelu lidah nak berkata2..Jadi aku bagi ucapan kat entri ni pon kira ok la ea..

Ucapan khas untuk korang : Terima kasih semua sebab sudi susah payah drive kete jauh2 datang ke HR STEAK HOUSE and celebrate besday aku ea...hehe…Terharu sebab  tahun ni first time celebrate besday ngn member2 utp..Maklomla sebelum ni besday waktu cuti sem…Haa satu lagi..syukurla sebab aku dapat intern kat dr nik and kenal dengan lebih rapat ngan korang semua especially Nasrul and Hafizi..Even though kita satu course,before this aku rasa nak cakap sepatah pon susah kan..Adah,Sakinah and Yani,kita dah salu borak kat utp kan..hehe..To nu’man and nik fadhil, I ‘m very glad to get to know both of you..Pasangan serasi I think..kui3..Hope dapat kekalkan persahabatan selama2nya ngan korang..=)  Last but not least, thanks untuk hadiah ea,novel KASIH YANG SUCI, aka NORA ELENA..for ur information, drama Nora Elena tu my favourite drama kat tv,sanggup p kedai sorang2 semata2 nak tgk siri Nora Elena kat tv..Semoga aku ditemukan dgn ‘Seth’ku versi soleh di masa hadapan…Amin…hehe..Ok x ucapan panjang ni??Ok la kan..kui3~

Ni jam hadiah dari Sakinah,Yani dan Linda..Thanks korang..To Yani and Sakinah,misi nak kejut korang bgn subuh dengan jam ni gagal..~,~ ..saya cuba lagi lain kali ea..=)



 Novel KASIH YANG SUCI aka NORA ELENA baru dapat smlm..Thanks for da novel especially Nasrul yang tolong pilihkan novel ni..=)


        Card aka script aku semalam sbb tiba2 jadi pemalu plak ..hehe..nasib baik ade card,kalo x hampa kecewa semua orang..hik3~ 



Thanks to Wan Pai, Fana, Awon, and Amir sbb sudi lepak sama2 kat ou on my besday…Walaupun orang kecoh2 nak join BERSIH on that day, tapi korang sanggup tunggang motor korang datang ou sebab nak lepak sama2..Really enjoy with all of you guys...Memories : main bowling macam2 gaya, lumba kete beria2, main gendang budget macam pro giler, tgk wayang Green Lantern gantikan transformer 3D,ambik gambar guna timer, and paling best “sama2 jadi JAKUN ramai2  sbb nak print gambar yang disnap guna timer..lots of fun on that day..=)


         Beg comey dari fana sidek..Thanks my dear for da present..really like it..=)


         Memories together being JAKUN with Awon,WanPai,Fana and Amir..haha~

Last but not least, thanks to all you guys yang wish me on my besday…Kepada sape yang suh aku tuntut hadiah ngan dia, aku nak tuntut satu benda ni je ngan korang semua..Hadiahkan aku sebuah doa :

“ Ya Allah, ampunkanlah dosa Mareney bt Yahaya,kedua ibubapanya,ahli keluarganya,sanak saudaranya dan mereka yang berada di sekelilingnya..Bahagiakan hidup mereka di dunia dan di akhirat nanti..Semoga mereka dijauhkan dari seksa azab api neraka, dan kurniakanlah mereka tempat di syurgaMu nanti..Semoga Mareney bt Yahaya, ahli keluarganya dan rakan2nya dapat menjadi wanita solehah dan menjadi sebaik2 perhiasan di dunia ini dan sentiasa mendapat petunjuk dan hidayah daripadaMu..Amin Ya rabbalalamin…”

Sesungguhnya doa ni adalah hadiah paling berharga buatku sempena hari lahir aku 9 Julai 1989..Semoga dgn doa dari korang sume dpt menjadikan hidup ini lebih bahagia dan sentiasa menuju kecemerlangan di masa hadapan..=)

There was an error in this gadget